Balans- och lyftcylindrar

Bal-Trol är en tryckluftscylinder som har en vajer istället för en kolvstång. Lyftrörelser 0,3-2,4 m och lyftkapacitet 20-300 kg. Monteras vertikalt eller horisontellt i svängkran eller skensystem. Gripdon anpassas till det gods som ska hanteras. Drivs enbart med luft, vilket ger enkel montering, mjuk lyftrörelse som ställs in steglöst.
Då en Bal-Trol används som balanscylinder regleras trycket till cylindern för att helt enkelt balansera ut lasten. Det kan vara tunga handverktyg m.m. En Bal-Trol kan också utrustas med s.k. 2-viktsbalansering. Detta ger en väldigt snabb och helt viktlös hantering av gods. Med en signal från gripdonet växlar cylindern automatiskt balansläge med och utan last. Det är också möjligt att få cylindrar utrustande med 3-viktsbalansering.

Cylinderlyft

Med en enkelverkande lyftcylinder kan vi erbjuda en enkel och mycket prisvärd lyft för frekventa plockarbeten. Monteras i traverssystem eller svängkran. Slaglängd upp till 1200 mm. Lyftrörelsen regleras enkelt med en handtagsbygel. Gripdonet anpassas till det gods som ska hanteras. På bilden till vänster är lyftcylindern utrustad med ett vinklingsbart vakuumgripdon.
Gilla

Lyftsystem:

Tjänster:

PDF:

Bal-Trol
Cylinderlyft